حجت الاسلام والمسلمین سید صادق ابطحی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در اصفهان در ادامه سلسله مباحث سبک زندگی اسلامی حوزه علمیه اصفهان، با اشاره به اهمیت حاکمیت در جامعه اسلامی اظهار کرد: یکی از مسلماتی که همه فرق، ادیان و ملت ها آن را پذیرفته اند مسئله حاکمیت در جامعه است، چرا که جامعه باید نظامی داشته باشد تا آن را اداره کند و اگر جامعه ای نظام نداشته باشد دشمنان بر آن مسلط می شوند و آن را نابود می کنند.
وی افزود: حاکمیت، مراقب و محافظ کلیت و امنیت یک کشور است و به تعبیر امیرمومنان(ع) "جامعه نیاز به فرمانروا دارد چه عادل باشد و چه ظالم باید کسی جامعه را اداره کند" و البته در آیات نورانی قرآن و فرمایشات اهل بیت(ع) آمده است که اسلام هرگز اجازه نمی دهد که مسلمانی تحت حاکمیت ظالم باشد.
استاد حوزه علمیه اصفهان با بیان سابقه وجود حاکمیت در بین انبیاء، گفت: پیامبر اسلام(ص) از زمانی که وارد مدینه شدند تشکیل حکومت دادند و اولین برنامه ایشان این بود که برای جامعه نظامی مشخص کنند و در این حاکمیت ایشان امر و نهی، تجهیز نیرو، مبارزه با دشمنان، دستور جنگ و صلح و نامه به سران کشورهای دیگر را انجام می دادند که همه از امور حاکمیتی است.
وی خاطر نشان کرد: ولایت پیامبر اسلام در چند موضوع است، از جمله آنها ولایت کلیه الهی است که در امورات عالم تصرف می کند و هم چنین ولایت تشریعی که آیات الهی را برای مردم تبیین می کردند و لذا پیامبر اسلام هم حاکمیت داشتند و هم امام جامعه اسلامی بودند.
استاد حوزه با تاکید بر جایگاه حاکمیت الهی در اسلام تصریح کرد: وجود مقدس امیرمومنان(ع) در زمانی که شرایط فراهم شد به عنوان حاکم جامعه اسلامی عمل نمودند و آن چه در غدیرخم اتفاق افتاد این بود که پیامبر اکرم(ص)، امیرمومنان را به عنوان امام و حاکم جامعه اسلامی منصوب کردند.
وی اضافه کرد: خداوند علی(ع) را ولی و امام انتخاب کرده است، لذا در غدیرخم پیامبر(ص) امیرمومنان را حاکم جامعه منصوب کرد و اگرچه حضرت دوره کوتاهی حاکم جامعه اسلامی بود اما یک دوره زیبای حاکمیت اسلامی را برای جامعه اسلامی نشان دادند.
انتهای پیام/